این مرکز با بانک رفاه، بانک تجارت، بانک ملی، بانک پارسیان، بانک ملت، بانک مسکن، بانک مرکزی، بیمه آسیا، بیمه معلم، بیمه دانا، بیمه البرز، بیمه ایران، بیمه دی، بیمه ملت، بیمه سامان، بیمه رازی، بیمه سینا، کمک رسان، آتیه سازان حافظ و بیمه هواپیمایی هما همکاری دارد. با این قراردادها، بیمه‌شدگان محترم می‌توانند با آسودگی خاطر از خدمات تصویربرداری پزشکی پیشرفته ما بهره‌مند شوند.
رادیوگرافی دهان و دندان

تفسیر عکس رادیوگرافی دندان

عکس رادیوگرافی دندان بر روی فیلم ظاهر می‌شود که در آن چیزی جز سفیدی و سیاهی دیده نمی‌شود. رادیوگرافی راهی برای نشان دادن تصویر درون دندان و لثه بوده که توسط دندانپزشکان از بیمار درخواست می‌شود. عکس‌های رادیولوژی در زمان کوتاهی آماده شده که هر فردی با دیدن آن تمایل دارد زودتر به نتایج پی ببرد. چگونه می‌توانم عکس رادیوگرافی دندان را تفسیر کنم سوالی است که بسیاری از افراد دنبال جواب آن هستند.

رادیوگرافی دندان چیست؟

سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. گاه مشکلات و ناهنجاری‌هایی پیش می‌آید که با چشم قابل رویت نبوده یا در صورت دیده شدن نیاز به بررسی بیشتر دارد. رادیوگرافی راهی ساده برای تشخیص پوسیدگی، حفره‌ها، ناهنجاری‌ها و سایر مشکلات دهانی است. در رادیوگرافی از اشعه X استفاده می‌شود که به وسیله پرتونگاری نقایص و بیماری‌ها را می‌توان تشخیص داد و نسبت به درمان مناسب اقدام کرد.

رادیوگرافی دندان چیستسن، سلامت فعلی دهان و دندان، هرگونه علائم بیماری در دهان و دندان و داشتن سابقه بیماری لثه یا پوسیدگی دندان از اصلی‌ترین دلایلی هستند که دندانپزشک از فرد تقاضا می‌کند با مراجعه به مراکز تصویربرداری با عکس رادیوگرافی دندان به وی مراجعه کند تا نظر نهایی را اعلام کرده و در صورت نیاز درمان مناسب را آغاز کند.

رادیوگرافی دندان هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان قابل انجام است. در کودکان علاوه بر مشکلات دهانی ممکن است پرتونگاری برای نظارت بر رشد دندان های دائمی، زمان دقیق کشیدن دندان‌های شیری، وجود دندان عقل و پیشگیری از بروز دندان‌های نهفته و نامنظم انجام شود. در بزرگسالان رادیوگرافی دندان به دلایل مختلفی انجام می‌شود، از جمله:

  • آبسه
  • پوسیدگی
  • تحلیل استخوان در فک
  • کیست و برخی از انواع تومورها
  • تغییرات در استخوان یا کانال ریشه
  • وضعیت و موقعیت دندان‌ها برای ایمپلنت دندان، نصب بریس ارتودنسی، پروتز یا سایر

ساختار دندان

ساختار دنداندندان‌ها به دو دسته شیری و دائم تقسیم بندی می‌شوند. تشکیل دندان‌های شیری از دوران جنینی آغاز شده و معمولا در کودکان از سن ۶ ماهگی به بعد رشد آن آغاز می‌شود که پس از ۶ تا ۱۲ سال به تدریج جای خود را به دندان دائمی می‌دهد. تعدادی از دندان‌های دائمی پس از افتادن دندان‌های شیری ظاهر می‌شوند و تعدادی دیگر از همان ابتدای رشد در سنین پایین، همیشگی هستند.

قسمت‌های دندان از بالا به پایین شامل مینا، عاج و پالپ است. مینا محکم‌ترین ساختار است که ممکن است دچار تجزیه شیمیایی شده و دندان دچار پوسیدگی شود. عاج، لایه زیر مینا بوده که وقتی پوسیدگی به آن می‌رسد حساس می‌شود. پالپ داخلی‌ترین لایه دندان بوده که حاوی عروق و عصب‌های فراوان است. مینا، عاج و پالپ جزو تاج دندان محسوب می‌شوند. لثه نیز اطراف دندان را پوشانده است.

عکس رادیوگرافی دندان به وضوح تمام بخش‌های دندان و لثه را نشان داده که فرصتی فراهم می‌آورد تا دندانپزشک بتواند نسبت به سلامت فک، دهان و دندان تصمیم بگیرد. رادیوگرافی دندان در مراکز تصویربرداری مجهز به دستگاه رادیولوژی انجام می‌شود.

انواع رادیولوژی دندان

با توجه به اینکه ساختار دندان از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است مشکلاتی که در دهان و دندان پیش می‌‌آیند نیاز به بررسی دقیق دارند بنابراین می‌بایست نسبت به تهیه عکس رادیوگرافی دندان اقدام کرد. رادیوگرافی به دو شکل داخل و خارج دهان انجام می‌شود. رادیوگرافی داخل دهانی رایج‌ترین نوع رادیولوژی بوده که به چند شکل انجام می‌شود:

  • رادیوگرافی بایت وینگ: جزئیات دندان‌های بالا و پایین را در یک ناحیه از دهان را از تاج آن تا سطح استخوان نگهدارنده نشان می‌دهد. رادیوگرافی بایت وینگ باعث می‌شود پوسیدگی بین دندان‌ها، تغییرات در ضخامت استخوان ناشی از بیماری لثه، تناسب روکش‌ها یا سایر ترمیم‌ها و سایش یا خرابی پرکردگی دندان تشخیص داده شود.
  • رادیوگرافی پری اپیکال: این نوع رادیوگرافی دندان کل دندان از تاج تا بالای ریشه را در یک قسمت از فک بالا یا پایین نشان می‌دهد و هرگونه تغییر غیرعادی در ریشه و ساختار استخوان مجاور آن به تصویر می‌کشد.
  • رادیوگرافی اکلوزال: این نوع رادیولوژی داخل دهان روند رشد و نحوه قرارگیری کل قوس دندانی را در فک بالا یا پایین نشان می‌دهد.

انواع رادیولوژی دندانرادیولوژی دندان نوع دیگری هم دارد که رادیولوژی خارج دندان نامیده می‌شود. انواع رادیولوژی خارج دهانی عبارتند از:

  • رادیوگرافی پانورامیک کل ناحیه دهان: تمام محوطه دندان‌های فک بالا و پایین را در یک عکس رادیوگرافی دندان نشان می‌دهد و موقعیت دندان‌های کاملا بیرون‌آمده و در حال ظهور را تشخیص ‌می‌دهد، دندان‌های نهفته را می‌بیند و به تشخیص تومورها کمک می‌کند.
  • توموگرام: توموگرام ساختارهایی را بررسی می‌کند که به سختی می‌توان آن‌ها را به وضوح دید، زیرا ساختارهای مجاور مانع از دید آن‌ها می‌شود که چنین کاری با حذف لایه‌های مجاور انجام می‌شود.
  • رادیوگرافی سفالومتریک: رادیوگرافی سفالومتریک یک طرف سر را نشان می‌دهد که برای تنظیم مجدد دندان‌های هر بیمار استفاده می‌شود.
  • سیالوگرام: غدد در این روش رادیوگرافی دندان به کمک تزریق ماده حاجب، غدد بزاقی دندان تشخیص داده می‌شوند.
  • سی‌تی اسکن دندان: در سی تی اسکن ساختارهای داخلی به‌صورت سه‌بعدی بررسی شده و برای یافتن مشکلات در استخوان‌های صورت عالی است.
  • سی‌تی اسکن دندان با اشعه مخروطی: سی تی اسکن با اشعه مخروطی تصاویر سه‌بعدی از ساختارهای دندان، بافت نرم، اعصاب و استخوان تولید می‌کند.
  • تصویربرداری دیجیتالی: تصویربرداری دیجیتالی دوبعدی بوده که امکان ارسال مستقیم تصاویر به کامپیوتر را فراهم می‌‌سازد.

بیشتر بخوانید : رادیوگرافی دندان چیست [آشنایی با انواع و ضررات آن]

تفسیر از عکس رادیوگرافی دندان

در رادیولوژی دندان از پرتوهای اشعه ایکس با دوز پایین استفاده می‌شود تا تصاویر دقیقی از دندان‌ها و نواحی اطراف به دست آید. تفسیر عکس رادیوگرافی دندان بر عهده پزشک معالج است زیرا دهان مجموعه‌ای از لثه، دندان، فک و … بوده که به همدیگر پیوسته هستند. تفسیر عکس‌ رادیوگرافی را نمی‌توان به تنهایی انجام داد زیرا ممکن است چیزی که به ظاهر نادرست دیده می‌شود در کنار سایر عوامل اهمیت زیادی نداشته باشد یا اینکه بالعکس بوده و بسیار مهم باشد.

دندانپزشکی شاخه‌ای از علوم پزشکی بوده که به تشخیص و درمان مشکلات دهان، دندان و لثه می‌پردازد. دندانپزشکی شاخه‌های مختلفی دارد که دندانپزشک با توجه به مشکل پیش آمده درباره مناسب‌ترین نوع عکس تصمیم می‌گیرد و رادیوگرافی خاصی را به بیمار توصیه می‌کند.

بهترین مرکز رادیوگرافی دندان در تهران

مرکز تصویربرداری پزشکی تهران ۱۰۱ با بهره‌مندی از جدیدترین و مجهزترین دستگاه‌ها دقیق‌ترین عکس رادیوگرافی دندان را به بیمار ارائه می‌دهد تا دندانپزشک بر اساس آن بتواند بهترین تصمیم را برای درمان بگیرد.

برای ارتباط با مرکز تصویربرداری پزشکی تهران ۱۰۱ از طریق شماره تماس ویژه ۶۷۱۳۵ بدون کد و پیش شماره می‌توان اقدام کرد یا از طریق از طریق ۰۹۱۲۰۷۶۰۳۹۷ نسبت به نوبت‌دهی و جواب‌دهی آنلاین بیماران اقدام نمود.

عکس رادیوگرافی دندان در مرکز تصویربرداری پزشکی تهران۱۰۱ با به روزترین متد تصویربرداری تحت نظارت اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران در رشته های مرتبط با کادری مجرب و تجهیزات پیشرفته و جوابدهی آنلاین سریع و دقیق انجام می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا